روشنگری

نقطه عطفى شیرین درمبارزه آزادیخواهانه مردم ایران. تاگس‌اشپیگل Tagess

 

اعطاى جایزه صلح نوبل به شیرین عبادى فقط حادثه فرخنده‌اى در زندگى این حقوقدان آزادیخواه ایرانى نیست. این حادثه نقطه عطفى است همیشه به یادماندنى در تاریخ مبارزه مردم ایران براى دستیابى به حقوق انسانى. زنان، جوانان، وکیلان، فعالان آزادیخواه و همه مردمان کوشنده در راه حق وعدالت اعطاى جایزه نوبل به خانم عبادى را ارجى مى‌دانند که جهانیان به پیکار و آرمان آنها گذاشته‌اند. این امر آنان را امیدوار مى‌کند. آنها بدین امید سخت نیاز داشتند، در شرایطى که اقتدارگرایان با به بن ‌بست کشاندن جنبش اصلاح‌طلبانه بر آن بودند که خود را پیروز اعلام کنند و تدارک مجلس و حکومت یکدستى را ببننند که قاطعانه در برابر مبارزه براى حقوق انسانى بایستد. مبارزه براى حقوق بشر در ایران اکنون با امید بسیار همراه شده است و با سرفرازى و افتخار جهانى
امروز

روزه سیاسی

دانشگاهیان درروز 28 مهر ماه همرا ه بانمایندگان مجلس روزه می گیرند 

 

حمایت جامعه دانشگاهی کشور از روزه سیاسی نمایندگان ملت هر روز ابعاد گسترده تری به خود می گیرد

 

آیا مقام رهبری از عملکرد مرتضوی ناراضی است؟

 

سایت بازتاب از اظهار نارضایتی تلویحی مقام رهبری از قاضی مر تضوی خبر داد. یک فرد آگاه در این باره به سایت امروز گفت: هیچ دلیل و قرینه ای برای اعلام نا رضایتی مقام رهبری از مرتضوی که ظاهرا منتخب خود ایشان است و تاکنون در جلسات خصوصی از طرف ایشان تایید شده است ، وجود ندارد. تنها در آن سخنرانی،شاهد توصیه رهبری و دعوت نهاد های حکومتی به حفظ وحدت بودیم که دو بار پس از متهم شدن وزارت اطلاعات توسط قوه قضاییه و پس از پاسخگویی وزارت اطلاعات به آن قوه بوده است. این فرد آگاه افزود: حتی رئیس قوه قضاییه نیز نمی تواند با قاضی مرتضوی برخورد کند زیرا وی دلگرم به حمایت مقام رهبری از خود است و این مسئله را بارها اظهار کرده است. وی در پایان گفت: اگر ادعای مرتضوی دروغ باشد ، وی صلاحیت دادستانی تهران را ندارد بلکه حتی قاضی هم نمی تواند باشد و رهبری باید دستور عزل فوری وی را صادر کند و اگر ادعای او صحیح باشد ، خبر بازتاب خلاف واقع است

چرا خزعلی به سمینار های حکومتی دعوت می شود؟

 

دعوت از آقای خزعلی برای سخنرانی در سمینار های مختلف از جمله سمینار ائمه جمعه و فرماندهان سپاه و بسیج با هدایت مرکز ی خاص صورت می گیرد. یک مقام آگاه با اعلام این خبر به سایت امروز گفت: با توجه به مواضع شفاف آقای خزعلی که معتقد به طرد و حذف کامل اصلاح طلبان در همه عرصه هاست ، دعوت از وی برای سخنرانی در مراکز رسمی آنهم در مقطعی که او پست حکومتی ندارد صرفا برای تحریک مستمعان برای برخورد با اصلاح طلبان است. وی افزود در دهه اول انقلاب نیز آقای خزعلی در سخنرانی های خود اتهامات فراوانی را به مخالفان خود وارد می کرد که با توبیخ کتبی امام مواجه شد. اما مقام رهبری نه تنها وی را از ایراد چنین سخنرانی هایی نهی نمی کند ، بلکه از نهاد های رسمی مانند ائمه جعه و مراکز سپاه نمی خواهد از دعوت چنین سخنرانانی خود داری کنند . این در حالیست که مقام رهبری به وحدت کلمه جامعه تاکید زیادی می کند


پیک نت

مخالفت رهبر مانع تبریک دولت به شیرین عبادی شد

جدالی که از نخستین ساعات اعلام اهدای جایزه صلح نوبل به خانم شیرین عبادی میان بیت رهبری و کابینه خاتمی آغاز شده بود، سرانجام به موضع گیری های پراکنده اعضای کابینه و مصاحبه ای انجامید که محمد خاتمی زیرفشار خبرنگاران در صحن مجلس انجام داد.

 

درمحافل سیاسی ایران این آگاهی دقیق وجود دارد که رهبر جمهوری اسلامی بلافاصله پس از اعلام اهدای جایزه نوبل به خانم عبادی ارزیابی خود را در این جمله به خاتمی ابلاغ کرد: «این توطئه ایست علیه نظام»

 

این ارزیابی از ماجرا زمانی به کابینه منتقل شد که اعضای دولت سرگرم تدوین اطلاعیه در تقدیر از خانم شیرین عبادی بودند تا ابتکار عمل در اختیار دولت بماند.

 

بحث ها در درون کابینه از همینجا آغاز شد و بلافاصله در مجلس نیز انعکاس یافت. همین ارزیابی رهبر، در فاصله اندکی توسط بادامچیان و حسین شریعتمداری در مطبوعات عنوان شد و یکبار دیگر تئوری توطئه بر واقعیت سوار شد،

فشار به خاتمی برای جلوگیری از موضع گیری رسمی و تائید آمیز اهدای جایزه صلح نوبل به خانم عبادی که به مجلس نیز کشیده شد، عملا به آنجا انجامید که معاون پارلمانی رئیس جمهور "ابطحی" مستقل وارد عمل شود و به گونه ای صحبت کند که دیگران بدانند نظر خاتمی آنهائی است که او می گوید و سخنگوی دولت در مصاحبه هفتگی با خبرنگاران با لکنت زبان به عبادی تبریک بگوید. در مجلس نیز وضع به همین روال طی شد. ابتدا برخی نمایندگان بصورت مستقل ابراز نظر کردند، سپس نامه 139 نفره ای تنظیم شد که اکنون به اطلاعیه 181 امضائی ختم شده است و هنوز هیات رئیسه مجلس نتوانسته ابراز نظر رسمی کند! نه تنها چنین نشده، بلکه هیات رسمی برای استقبال از طرف مجلس مردم برای یک عضو جامعه ایران تعیین نشد


پیک ایران

ممکن است تا اسفندماه اتفاقات مهمی بیفتد که حتی به انتخابات مجلس هم نرسیم

سعید حجاریان مشاور سیاسی رئیس جمهور روز چهارشنبه گذشته در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب توسعه کرمانشاه اعلام کرد: ممکن است تا اسفندماه آینده اتفاقات مهمی بیفتد که حتی به برگزاری انتخابات مجلس نرسیم.

وی خاطرنشان کرد: تحولات صحنه بین الملل و مسئله امضای پروتکل الحاقی بر مسائل داخلی کشور ما تاثیرگذار است و باید دید ظرف چند ماه آینده چه اتفاقاتی می افتد.

وی تصریح کرد: در خصوص شرکت کردن یا نکردن در انتخابات مجلس هفتم همه چیز بستگی به این دارد که ببینیم شورای نگهبان و جناح راست چقدر در جریان بررسی صلاحیتها کوتاه می آیند.

وی یادآور شد: اینها چون منشاء مشروعیت را  از مردم نمی دانند لذا به استراتژی رای کمتر و نتیجه مطمئن تر می اندیشند.

حجاریان افزود: برای اینها رای مردم زینتی ایت و برگزاری یک انتخابات نمایشی کفایت می کند که می دانیم نتیجه انتخابات نمایشی هم بوجود آمدن یک مجلس فرمایشی است .

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت گفت : در صورت برگزاری انتخابات فرمایشی ما حاضر نیستیم در چنین نمایشنامه ای نقش بازی کنیم و یا هیزم تنور اینها باشیم که نان را برای خودشان می خواهند.

حجاریان اضافه کرد: البته من فکر می کنم که شورای نگهبان در انتخابات آینده بصورت نیمه باز عمل کند یعنی صلاحیت عده ای مثل کروبی را تائید می کند و صلاحیت عده ای را هم رد می کند.

وی تاکید کرد: این موضوع ( صلاحیت عده ای تائید و عده ای رد کردن ) برای شکاف انداختن در جبهه اصلاح طلبان و ایجاد اختلاف در اتخاذ استراتژی این جبهه است که مدتهاست دنبال آن هستند.

 دکتر حجاریان یادآور شد : من فکر می کنم در چنین صورت و اوضاعی اصلاح طلبان باید مجلس هفتم را حداقل در حد یک تریبون برای خود نگه دارند.

وی تصریح کرد: نباید براحتی قدرت را بدست حریف داد چونکه اگر مجلس هفتم کاملا بدست راستی ها بیفتد ، خاتمی دیگر بدبخت می شود.

وی افزود: اینها ( جناح راست ) اگر مجلس را کاملا در اختیار بگیرند تمام روزنامه های موجود حتی روزنامه ای مثل آفتاب یزد را هم می بندند و در آن صورت حتی این چند کلمه حرف را نمی توان زد.

مشاور سیاسی رئیس جمهور اظهار داشت : اصلاح طلبان بخصوص در شهرهای کوچک مثل کرمانشاه باید با فرستادن نمایندگان اصلاح طلب یک فراکسیون اقلیت ( 50- 60نفری ) در مجلس آینده داشته باشند.

وی تصریح کرد: این فراکسیون باید خیلی منسجم ، با انظباط و دارای دیسپلین خاص باشد .

یه گفته وی اعضای این فراکسیون اقلیت نباید ادعای گرفتن حق مردم را داشته باشند بلکه بایستی به مردم بگویند ما فقط می توانیم حرفهای شما را از تریبون مجلس به گوش بین الملل برسانیم
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد